Νέα παράταση για τις 28 Φλεβάρη στην κατάθεση προσφορών για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Νέα παράταση για τις 28 Φλεβάρη στην κατάθεση προσφορών για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Για μία ακόμα τρίτη παράταση πάμε για την επόμενη φάση του διαγωνιισμού για την κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας (που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου). Σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com η νέα ημερομηνία θα είναι η 28η Φεβρουαρίου και πιθανότατα θα είναι και η τελευταία. Όπως και τις προηγούμενες φορές έτσι τώρα ο λόγος είναι να δοθεί χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία των 3 σχημάτων που διεκδικούν το κολοσιαίο για τα ελληνικά δεδομένα έργα που με το ΦΠΑ φτάνει τα 1,8δισ.ευρώ.

Στην Αττικό Μετρό έχουν θέσει ως στόχο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να έχουν ανάδοχο προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να έχει υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος του έργου.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΡΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Την ίδια ώρα νέα προσφυγή κατέθεσε η ΕΡΕΤΒΟ για τις Πρόδρομες Εργασίες της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Όπως αναφέρουν πηγές στην Αττικό Μετρό, θα εξεταστεί αν επηρεάζει την εξέλιξη του διαγωνισμού και θα αποφασιστεί αν τελικά προχωρήσουν σε αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μετά την δικαστική εμπλοκή, εφόσον εγκριθεί η σύμβαση θα οδεύσει προς υπογραφές πιθανότατα μέχρι το Πάσχα. Οι προκαταρκτικές εργασίες είναι στα πλαίσια του νέου νόμου 4412/2016 που ξεχωρίζει τις κυρίως εργασίες από εκείνες για τα αρχαιολογικά και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και δίνει στον εργολάβο ένα πιο "καθαρό" έργο.

Το μεγάλο έργο της Αττικό Μετρό πρόκειται άλλωστε να καθορίσει και τα πρωτεία στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας μιας και λόγω προϋπολισμού ο ανάδοχος (μεταξύ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-J&P ABAΞ) θα τεθεί επικεφαλής στην κούρσα του ανεκτέλεστου υπολοίπου και θα εξασφαλίσει ένα μεγάλο έργο με τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής μπροστά του.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για την πρώτη φάση ανάπτυξης της Γραμμής 4 που περιλαμβάνει το τμήμα Άλσος Βεϊκου-Γουδή με μήκος περίπου 13χλμ και 15 υπόγειους σταθμούς που εδράζονται σε μερικά από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και του Ζωγράφου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές