Αυτό είναι το πρώτο βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης

Αυτό είναι το πρώτο βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης

Το πρώτο πραγματικό βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Πρώτη φορά μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τον Νοέμβριο του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος προσθέτοντας ότι του χρόνου το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες του μετρό, το οποίο θα είναι ένα υπεραυτόματο, σύγχρονο τρένο, χωρίς οδηγό και θα λειτουργεί μέσω υπολογιστή.

Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κος Γιάννης Μυλόπουλος, μέσα στο ολοκαίνουργιο βαγόνι του Μετρό της Θεσσαλονίκης που θα εκτεθεί στην 83η ΔΕΘ

«Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας θα απαιτηθεί και περισσότερος χρόνος για δοκιμαστική λειτουργία. Επιπλέον στα βαγόνια του μετρό Θεσσαλονίκης θα υπάρχει η καινοτομία των διπλών αυτόματων θυρών», ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και φωτογραφίες από το εσωτερικό του βαγονιού, παροτρύνοντας τους πολίτες να το επισκεφθούν από την επόμενη εβδομάδα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δείτε παρακάτω και σχετικό βίντεο

 

Πηγή: voria.gr 

Πολυμέσα

Νέα Σελίδα
επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές