Μανιάτης: Πόσο κόστισε η «φιέστα του μουσαμά» στο Μετρό Θεσσαλονίκης;

Μανιάτης: Πόσο κόστισε η «φιέστα του μουσαμά» στο Μετρό Θεσσαλονίκης;

Ερώτηση και ΑΚΕ κατέθεσε ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,κ. Χρ. Σπίρτζη, με θέμα την τελετή εγκαινίων που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Σταθμό «Συντριβάνι» του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Πόσο κόστισε η «φιέστα του μουσαμά» στο  ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης;

Κύριε Υπουργέ,

η κακόγουστη θεατρική παράσταση με τα σκηνικά του «μουσαμά» κατά την τελετή των «εγκαινίων» του σταθμού ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κι έντονη και καυστική κριτική από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και φυσικά και από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Το είδαμε στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η παράσταση τότε είχε ως θέμα  την υπερσύγχρονη  Μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Ασημένιο  ΒΕΛΟΣ», που θα εκτελούσε την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες.

 Όσο η υπόλοιπη Ελλάδα είδε ξανά «Ασημένιο ΒΕΛΟΣ», άλλο τόσο το είδαν και οι Θεσσαλονικείς.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη των θεατρικών παραστάσεων πήρε το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με στόχο να πειστούν οι Θεσσαλονικείς ότι ολοκληρώνεται το ΜΕΤΡΟ της πόλης.

Παρουσιάσθηκε λοιπόν, σε παγκόσμια πρώτη, κατά το πρότυπο των χωριών Ποτέμκιν της Μεγάλης Αικατερίνης, ο πρώτος σκηνογραφικά ολοκληρωμένος σταθμός, το «ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ». Η τέλεια θεατρική  εκδοχή ενός σταθμού εν λειτουργεία.

Ωστόσο, η επόμενη μέρα βρήκε τον ανάδοχο κατασκευής να ξεστήνει τα σκηνικά της σημερινής παράστασης για να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες αποπεράτωσης του σταθμού.

Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται σοβαρά ερωτηματικά για το κόστος και τη χρηματοδότηση της «φιέστας του μουσαμά». Η προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του κ. Α. Τσίπρα δεν επιτρέπεται να επιβαρύνουν τις τσέπες των πολιτών, οι οποίοι απαιτούν πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Επειδή, α) η διαστρέβλωση της πραγματικότητας ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και β) οι εργασίες ολοκλήρωσης των υπολοίπων σταθμών απέχουν πολύ από το ποσοστό ολοκλήρωσης του 95% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Στη βάση ποιου εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος προκύπτει ότι το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργήσει τον Φεβρουάριο του 2020; Παρακαλούμε όπως χορηγηθεί η σχετική τεκμηρίωση.

2. Βάσει ποιας τεκμηρίωσης προκύπτει ότι το 95% του έργου είναι έτοιμο; Παρακαλούμε όπως κατατεθούν οι σχετικές πιστοποιήσεις εργασιών.

3. Ποιο είναι το ποσό που δαπανήθηκε για την εικονική και παραπλανητική εικόνα της "έναρξης λειτουργίας" του σταθμού ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ;

4. Ήταν εις γνώση του ΔΣ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ (ως Προϊσταμένη Αρχή) το ανωτέρω κόστος και πώς αυτό τεκμηριώθηκε κατά τη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ;

5. Σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι ενταγμένη η δαπάνη προετοιμασίας των «εγκαινίων», από ποιόν κωδικό καλύφθηκε, με ποια αιτιολογία και με ποια περιγραφή φυσικού αντικειμένου θα εκτελεστεί η πληρωμή της; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα, όπως επίσης να κατατεθεί και το συνολικό πρόγραμμα δημοσιότητας του έργου με τις αναλυτικές δαπάνες ανά κατηγορία.

6. Είναι εις γνώση της Διαχειριστικής Αρχής η εκτέλεση τέτοιων εργασιών και πώς αυτές αιτιολογούνται σε σχέση με τους Κανόνες εφαρμογής των Προγραμμάτων και των χρηματοδοτικών Ταμείων της ΕΕ;

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές