Μυλόπουλος: Δεν επηρεάζεται το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Μυλόπουλος: Δεν επηρεάζεται το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναστάτωση προκάλεσε δημοσίευμα που κάνει γνωστή αλληλογραφία της αναδόχου κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Αττικό Μετρό και στην οποία αναφέρει πως υπάρχουν εκατοντάδες μελέτες που έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η προγραμματισμένη παράδοση του έργου στα τέλη του επόμενου χρόνου.

Η αντίδραση από την Αττικό Μετρό ήρθε από τον Πρόεδρο της, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος με ανάρτηση του στο facebook σημειώνει πως "Μια συνήθης εσωτερική επιστολή της Αναδόχου Κοινοπραξίας προς την Αττικό Μετρό ΑΕ, στην οποία επισημαίνονται κάποιες καθυστερήσεις σε 300 από τις 30.000 συνολικά τεχνικές μελέτες που πρέπει να εγκριθούν με μεγάλη ευθύνη και προσοχή από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τεχνική αρτιότητα ενός σύνθετου και τεχνικά πολύπλοκου έργου υποδομής, χρησιμοποιείται παραπλανητικά προκειμένου να εξαχθούν ατεκμηρίωτα συμπεράσματα για την πρόοδο του Μετρό της Θεσσαλονίκης και την ολοκλήρωσή του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στο τέλος του 2020.

Και μόνο το γεγονός ότι από το 30% που βρίσκονταν η πρόοδος του έργου το 2016, μετά από 10 δηλαδή ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της κατασκευής του, αυτό έφτασε να ξεπερνά σήμερα το 70%, της ολοκλήρωσής του, διαψεύδει το δημοσίευμα καθώς αποδεικνύει την τεράστια πρόοδο που συντελείται.

Ευτυχώς οι σήραγγες που έχουν διανοιγεί στο σύνολό τους απ´ άκρου σε άκρο της πόλης, οι σταθμοί που ολοκληρώνονται ο ένας μετά τον άλλον, ο εξοπλισμός που εγκαθίσταται και ο πρώτος συρμός που ήδη βρίσκεται στο έτοιμο να τον υποδεχθεί Αμαξοστάσιο, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι το έργο προχωρεί γρήγορα και θα ολοκληρωθεί στην ώρα του".

Το ypodomes.com επικοινώνησε με τον κ.Μυλόπουλο σχετικά με το θέμα και ο οποίος σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το χρονοδιάγραμμα αλλά ούτε και η ένταση των εργασιών. Μάλιστα σκωπτικά είπε πως "γεννά ερωτηματικά ο χρόνος δημοσιοποίησης μίας επιστολής που αποτελεί μία συνηθη διαδικασία καθ`όλη τη διάρκεια του έργου".

Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα πρόκειται να παραδοθεί στα τέλη του 2020, ο κλάδος Καλαμαριάς (η λεγόμενη και Γραμμή 2) το 2021 και αναφορικά με τον σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, αυτός έχει ήδη διολισθήσει στο 2023.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές