Άκτωρ-Alstom και επίσημα για το έργο της Β` φάσης στο Θριάσιο Πεδίο

Άκτωρ-Alstom και επίσημα για το έργο της Β` φάσης στο Θριάσιο Πεδίο

Άλλο ένα έργο εισέρχεται σε φάση κατασκευής

Την κατακύρωση του διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή Β' λειτουργικής φάσης συγκροτήματος Θριασίου και κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου», αποφάσισε σήμερα η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που θα ενισχύσει τη θέση της χώρας μας στον χάρτη των διεθνών μεταφορών και logistics.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 122.193.000 ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Χρηματοδοτείται από τα ΠΕΠ Αττικής στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom Transport, η οποία προσέφερε έκπτωση 30,59%, κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα κατασκευαστεί με προϋπολογισμό 86,19 εκατ. ευρώ.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει και ολοκληρώνει τα έργα επιδομής των σιδηροδρομικών γραμμών εντός του συγκροτήματος, τα έργα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης του συνόλου των γραμμών που κατασκευάζονται στο πλαίσιο τόσο της Α’ όσο και της Β' λειτουργικής φάσης, τις γερανογέφυρες και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και την κατασκευή των κτιριακών έργων που είναι αναγκαία για τη διεκπεραίωση των λειτουργιών του συγκροτήματος. Επίσης, περιλαμβάνει και την κατασκευή του Σταθμού Ζεφυρίου, που εντάσσεται στη νέα διπλή γραμμή Αθηνών- Κορίνθου.

Με το έργο αυτό αναβαθμίζονται οι εμπορευματικές μεταφορές στη χώρα και ιδιαίτερα ο ρόλος τής σύνδεσης του λιμανιού του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Τέλος, το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει στη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών στο σιδηροδρομικό δίκτυο ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα στον Σιδηρόδρομο πατώντας εδώ.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές