Επενδύσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο θέλουν οι Κινέζοι

Επενδύσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο θέλουν οι Κινέζοι

Τα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωποι της Κινεζικής σιδηροδρομικής κατασκευαστικής εταιρείας China Railway Design Corporation (μία Κινεζική ΕΡΓΟΣΕ δηλαδή), συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και από αρμόδιο της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com υπήρξε μία συζήτηση γύρω από τα τρέχοντα σιδηροδρομικά θέματα, ενώ οι Κινέζοι τη CRDC, ενημέρωσαν για την πορεία της αναβάθμισης του σιδηροδρομικού διαδρόμου Βελιγράδι-Βουδαπέστη, καθώς είναι οι ανάδοχοι του.

Στην συνάντηση εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του διαδρόμου Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη μιας και θέλουν να "ενώσουν" την υπό κατασκευή γραμμή που φτάνει στη Βουδαπέστη και να φτάνει μέχρι τον Πειραιά.

Όπως σημειώνουν πηγές του ypodomes.com η Κινεζική εταιρεία εξέφρασε επίσης το ενδιαφέρον της για την γραμμή Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, την περίφημη Παράκαμψη Βοσπόρου, που εντάσσεται στην πρόσφατη Ελληνό-Βουλγαρική συμφωνία για την σύνδεση 3 Βουλγαρικών λιμανιών με 3 ελληνικά και τερματικό σταθμό τη Θεσσαλονίκη.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς με βάση το νέο νόμο για την απελευθέρωσηη των σιδηροδρομικών μεταφορών, μπορούν ιδιωτικές εταιρείες να συμμετάσχουν σε project δημιουργίας, επέκτασης ή εκσυγχρονισμού σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ αποδεικνύεται και η στρατηγική σημασία του έργου αυτού.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές