Τρένο: Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την υπογειοποίηση στο τμήμα Κανελλοπούλου-Άγιος Διονύσιος

Τρένο: Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την υπογειοποίηση στο τμήμα Κανελλοπούλου-Άγιος Διονύσιος

Επίσημη θέση έλαβε στο θέμα των προτάσεων για την χάραξη στο τμήμα Ρίο-Άγ.Διονύσιος-Άγ.Ανδρέας το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Προέδρου του Βασίλη Αϊβαλή.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΔΕ υποστηρίζει από τις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν προ ολίγων εβδομάδων από το Υπ.ΥΠΟΜΕ την πρώτη πρόταση που έχει έναρξη υπογειοποίησης πριν την οδό Κανελλοπούλου και υπογειοποιημένη διέλευση της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής μέχρι το αμαξοστάσιο του Σ.Σ. Αγίου Ανδρέα με πλήρως υπογειοποιημένο τον Κεντρικό Σταθμό Πάτρας στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου.

Σημειώνεται δε ότι η πρόταση αυτή, του ΤΕΕ/ΤΔΕ, αντιμετωπίστηκε με ευρύτατη αποδοχή από το σύνολο σχεδόν των Φορέων που συμμετείχαν στην δημόσια διαβούλευση και η οποία πλέον ενσωματώθηκε στις αναθεωρημένες προτάσεις που απεστάλησαν από τον Υπουργό Υποδομών.

Το κόστος της πρότασης για το τμήμα Ρίο-Άγ.Διονύσιος ανέρχεται σε περίπου 167εκατ.ευρώ και σύμφωνα με το ΤΕΕ/ΤΔΕ με αυτή την πρόταση επιτυγχάνεται:

1. Η μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική όχληση.
2. Η όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στο δομημένο περιβάλλον της περιοχής.
3. Η επανασύνδεση των ανάντι και των κατάντι περιοχών με παράλληλη ολοκλήρωση της οδικής διασύνδεσης των περιοχών αυτών.
4. Η δυνατότητα δημιουργίας ενός γραμμικού πάρκου και παράλληλα ενός ποδηλατόδρομου ο οποίος θα ξεπερνά τα 4.000 μέτρα και θα διασχίζει κατά μήκος όλη την πόλη επί του χώρου της υφιστάμενης γραμμής, η οποία πλέον καταργείται μιας και η διέλευση υπογειοποιείται.
5. Η αποφυγή της ύπαρξης υψηλής και μεγάλου ανοίγματος γέφυρας πάνω από την οδό Κανελλοπούλου, με ταυτόχρονη αποφυγή μεγάλων επιχωμάτων ανύψωσης εκατέρωθεν αυτής.
6. Προκρίνεται η βέλτιστη τεχνικά λύση σε σχέση με την ετέρα πρόταση με την οποία αποφεύγονται οι συνεχείς εναλλαγές κλίσεων.
7. Ικανοποιείται η δημόσια απαίτηση του μεγαλύτερου τμήματος των πολιτών οι οποίοι συντάσσονται με την λύση αυτή, η οποία παράλληλα φαντάζει να είναι και αυτή που μπορεί να γίνει αποδεκτή από την πλειονότητα των θεσμικών Φορέων της περιοχής.

Πάντως το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας εκφράζει και την πεποίθηση του ότι πρέπει να δοθεί να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε επιμέρους ζητήματα που θα διευκολύνουν το έργο και αφορούν:

1. Στην διερεύνηση εναλλακτικών προτάσεων για την τμηματική λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου κατά την διάρκεια των έργων.
2. Την επιλογή της ηπιότερης μεθοδολογίας διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής όπου αυτή περνά με επίγεια χάραξη. Χωρίς την ύπαρξη υψηλών τοιχίων και με την επιλογή της ηπιότερης μορφής προστατευτικών διατάξεων.
3. Την διατήρηση των στάσεων στο στάδιο της Παναχαϊκής και της στάσης της Αγυιάς (περιοχής οδού Αγ. Κωνσταντίνου) με ταυτόχρονη υπογειοποίηση τους. 4. Την άμεση επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να έχουμε ολοκλήρωση του έργου μέχρι τον Νέο Λιμένα Πατρών ικανοποιώντας τις δεσμεύσεις μας προς την ευρωπαϊκή επιτροπή πριν το 2022, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου κατά την διάρκεια της διαβούλευσης.
5. Τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του συνόλου του έργου.

Επίσης το ΤΕΕ/ΤΔΕ για το τμήμα Άγ.Διονύσιος-Άγ.Ανδρέας υποστηρίζει την πρόταση του Υπ.Υποδομών για υπόγεια διέλευση από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι τον Άγιο Ανδρέα εκτιμώμενου κόστους 187εκατ.ευρώ.

Το ΤΕΕ Δυτικής αντιλαμβανόμενο το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο κάνει μέσω του εγγράφου έκκληση για άμεση έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου και να εξευρεθούν όλοι οι απαραίτητοι χρηματοδοτικοί πόροι για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου μέχρι το Νέο Λιμάνι Πατρών.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές