ΕΡΓΟΣΕ: Εντός Ιανουαρίου παραδίδουμε στην κυκλοφορία το τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός

ΕΡΓΟΣΕ: Εντός Ιανουαρίου παραδίδουμε στην κυκλοφορία το τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός

Με δελτίο τύπου η ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, δοκιμαστικό δρομολόγιο στο τμήμα Λιανοκλάδι-Αγγείες-Δομοκός, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του ypodomes.com. Στο δελτίο υπογραμμίζεται πως πρόκειται για μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση της γραμμής Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πως με τα νέα δεδομένα, η ΕΡΓΟΣΕ προγραμματίζετι να παραδώσει τη νέα γραμμή στον ΟΣΕ εντός του Ιανουαρίου 2019, ώστε άμεσα να αρχίσουν τα δρομολόγια συρμών ντίζελ σε πρώτη φάση και ηλεκτρικών αμέσως μετά.

Στο δρομολόγιο ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Δουκάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Διονέλη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που επιβλέπουν το μεγάλο έργο της σύμβασης 635 που αφορά την εργολαβία-σκούπα που ολοκληρώνει την νέα διπλή, ηλεκτροκινούμενη και σηματοδοτούμενη γραμμή Τιθορέα-Δομοκός.

Στο δρομολόγιο που ξεκίνησε από το σταθμό του Λιανοκλαδίου, επιθεωρήθηκαν τα ολοκληρωμένα συστήματα της σήραγγας και την νέα γραμμη. Κατόπιν μετέβησαν στην κρεμαστή σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26 στην Εκκάρα Φθιώτιδα, όπου και διαπίστωσαν ότι έχουν πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες επιδομής, φέρνοντας το έργο πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΡΓΟΣΕ "με το έργο αυτό, ξεκινά μια νέα εποχή για το σιδηρόδρομο, αφού ολοκληρώνεται ένα έργο που για περισσότερο από 30 χρόνια αποτελούσε πρωταρχικό στόχο".

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές