Σε εμπορική λειτουργία από αύριο το τελευταίο τμήμα της γραμμής Λιανοκλάδι-Δομοκός

Σε εμπορική λειτουργία από αύριο το τελευταίο τμήμα της γραμμής Λιανοκλάδι-Δομοκός

Από αύριο 29 Ιανουαρίου παραδίδεται σε εμπορική λειτουργία και το τελευταίο τμήμα της νέας διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το τμήμα Αγγείες-Δομοκός από αύριο θα ενώσει βορρά και νότο και πλέον σε όλο το διάδρομο θα υπάρχει διπλή γραμμή.

Όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου που μοιράστηκε πριν από λίγο από την ΕΡΓΟΣΕ και το οποίο ανέβασε στο facebook και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, η γραμμή Λειανοκλάδι - Δομοκός θα λειτουργεί με τρένα diesel για ένα μήνα, προκειμένου να δοκιμαστούν και να τεθούν μετά σε χρήση η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση της Γραμμής.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της νέας γραμμής, αύριο στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί ειδικό δρομολόγιο στο τμήμα Λειανοκλάδι - Δομοκός προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της νέας Γραμμής. Στο τρένο που θα δρομολογηθεί, θα επιβαίνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και οι Διοικήσεις των φορέων του Σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τμήμα που παραδίδεται από αύριο σε κυκλοφορία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Εκκάρας Δομοκού, ευρίσκεται η νέα τοξωτή – μεταλλική και σεισμικά μονωμένη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26 η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019 θα δοθεί σε κυκλοφορία όλη η γραμμή Λειανοκλάδι - Δομοκός, ηλεκτροκινούμενη στο σύνολο της.

Με τα έργα αυτά, η ΕΡΓΟΣΕ ολοκληρώνει το εμβληματικό για το σιδηρόδρομο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας «Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη» με σύγχρονη, πλήρως διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές