Νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, 4 ώρες 15 λεπτά από το Μάρτιο το Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, 4 ώρες 15 λεπτά από το Μάρτιο το Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ιστορική μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο η χθεσινή καθώς με την παράδοση και του τμήματος Αγγείες-Δομοκός για πρώτη φορά ο βασικός διάδρομος της χώρας από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη διαθέτει διπλή γραμμή. Είναι το πρώτο βήμα στο πέρασμα του μέσου που κυριαρχεί στην Ευρώπη αλλά όχι στη χώρα μας σε μία νέα εποχή.

Εχθές, ανεπίσημα και με την παρουσία των διοικήσεων του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα, έγινε το πρώτο δρομολόγιο πάνω στη γραμμή με κυρίαρχο στοιχείο την εντυπωσιακή Σιδηροδρομική Γέφυρα 26, στην Εκκάρα Φθιώτιδας.

Η νέα διπλή γραμμή δίνει πλέον πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες στα δρομολόγια των τρένων, επιβατικών και εμπορευματικών. Το πρώτο που θα αλλάξει άμεσα είναι πως δεν θα χρειάζεται πλέον να περιμένει το τρένο το πέρασμα κάποιου άλλου τρένου με αντίθετη κατεύθυνση. Η διπλή γραμμή επιτρέπει όχι μόνο την ταυτόχρονη κίνηση τρένων αλλά και εκτοξεύει γεωμετρικά τα τρένα που μπορούν ταυτόχρονα να κινούνται στην ίδια γραμμή.

Η χθεσινή μέρα όμως είναι ο προάγγελος μεγάλων εξελίξεων για τα επιβατικά σιδηροδρομικά δρομολόγια. Προς το παρόν στο νέο τμήμα που παραδόθηκε θα κινούνται ντιζελοκίνητα τρένα. Αυτό σημαίνει πως θα εξακολουθήσουν να αλλάζουν μηχανή τα τρένα στο Λιανοκλάδι και τον Παλαιοφάρσαλο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, περί τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα λειτουργήσει και η ηλεκτροκίνηση που θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση του δρομολογίου. Πάντως στην ιστοσελίδα των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρεται πως ήδη η διαδρομή από την Τιθορέα μέχρι τον Δομοκό στα πρώτα επιβατικά δρομολόγια που διεξήχθησαν έπεσε περίπου στη μία ώρα (63 λεπτά) από τις δύο ώρες που διαρκούσε πριν την παράδοση της γραμμής.

Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης σε ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης, με την λειτουργία της ηλεκτροκίνησης το δρομολόγιο θα μπορεί να διεξάγεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά, χρόνος σημαντικά μειωμένος από τις περίπου 5 ώρες και 30 λεπτά που διαρκεί μέχρι τώρα.

Αναφορικά με την παλιά μονή γραμμή από την Τιθορέα μέχρι το Δομοκό υπάρχουν εισηγήσεις να γίνει μία νέα τουριστική γραμμή λόγω του φυσικού κάλλους της διαδρομής και το στοίχημα είναι να μην εγκαταληφθεί στην τύχη της αλλά να υπάρξουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αξιοποιηθεί προς όφελος των περιοχών που διέρχεται δίνοντας της ταυτόχρονα μία δεύτερη ζωή.

Το τελικό βήμα για την περαιτέρω μείωση του δρομολογίου σε 3 ώρες και 30 λεπτά θα γίνει με την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία των συστημάτων σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ETCS. Με αυτά τα συστήματα τα τρένα θα μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερες ταχύτητες (μέχρι τα 200χλμ/ώρα που είναι και το επίσημο όριο στη χώρα μας), με μεγαλύτερη ασφάλεια και συνέπεια στα δρομολόγια.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις είναι ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους ολοκληρώνοντας τα μεγάλα έργα στη γραμμή.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές