Παρουσία της ΕΡΓΟΣΕ σε ημερίδα με θέμα τον Σιδηρόδρομο στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας

Παρουσία της ΕΡΓΟΣΕ σε ημερίδα με θέμα τον Σιδηρόδρομο στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 η ΕΡΓΟΣΕ έλαβε μέρος στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας στη Λάρισα με θέμα «Ο σιδηρόδρομος στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Διονέλης έκανε εκτενή παρουσίαση των νέων σιδηροδρομικών έργων που εκτελεί και προγραμματίζει η ΕΡΓΟΣΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, στην παρουσίαση του αναφέρθηκε

- Στην ολοκλήρωση των έργων στον σιδηροδρομικό άξονα Πειραιάς – Αθήνα - Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

- Στα ολοκληρωμένα έργα κατασκευής δύο κάτω διαβάσεων στις θέσεις Σαράγια και Γκαζέλο του Δήμου Τρικκαίων της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.

- Στην εγκατάσταση σύγχρονων σιδηροδρομικών συστημάτων στο σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕ/Π (σύστημα ραδιοκάλυψης GSM-R και σύστημα σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης - ETCS level 1).

- Στο έργο σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.

- Στο έργο σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου.

- Στις μελέτες μελλοντικών έργων, όπως η μελέτη για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων για την αναβάθμιση ασφάλειας της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στην Λάρισα με πιθανή υπογειοποίηση μέρους της γραμμής και η μελέτη νέου συνδετήριου σιδηροδρομικού κλάδου ο οποίος θα παρακάμπτει το Σ.Σ. Παλαιοφαρσάλου στην κατεύθυνση Λάρισα – Σοφάδες.

Παρουσιάσεις έκαναν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της ΕΕΣΤΥ κ. Γιάννης Αντωνιάδης, η Διοίκηση και εκπρόσωποι του ΟΣΕ, ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Χρήστος Πυργίδης κλπ.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές