Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υποδομών για το πότε θα φτάσει το τρένο στο Πάτρα

Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υποδομών για το πότε θα φτάσει το τρένο στο Πάτρα

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του κ. Ρώρου, αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου υποστήριξε ότι το καλοκαίρι το τρένο θα φτάσει στο Αίγιο καθώς ακόμα εκεί εκτελούνται εργασίες σηματοδότησης, στις αρχές του ’21 θα φτάσει στον Ψαθόπυργο, το ’22 στον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας και τον επόμενο χρόνο στο νέο λιμάνι της πόλης.

Επίσης είπε ότι έχουν δεσμευτεί τα κονδύλια για να φτάσει το τρένο στην Πάτρα και εκτίμησε ότι θα βρεθούν τα χρήματα για τα υπόλοιπα (όπως από τον Άγ. Ανδρέα μέχρι το νέο λιμάνι) καθώς μετά τη διαπραγμάτευση που έχει γίνει οι Ευρωπαίοι έχουν πεισθεί ότι το έργο είναι βιώσιμο.

Επίσης διευκρίνισε ότι για περίπου δύο χρόνια, όσο δηλαδή θα διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής της γραμμής μέχρι τον Άγ. Διονύσιο θα διακοπούν τα δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας, ωστόσο προσέθεσε ότι μετά θα επανέλθει ενισχυμένος.

Από την πλευρά του ο κ. Ρώρος έθεσε ζήτημα υπογειοποίησης της γραμμής και από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι το νέο λιμάνι, με τον κ. Βούρδα να σημειώνει ότι ενδέχεται να τίθενται ζητήματα στατικότητας των κτιρίων που υπάρχουν κοντά στη γραμμή ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει και θα απαντήσει σύντομα.

Πηγή: thebest.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές