Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Παράταση ενός έτους για το έργο του Ανισόπεδου Κόμβου ΑΚ16

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Παράταση ενός έτους για το έργο του Ανισόπεδου Κόμβου ΑΚ16

Το 2016 η ολοκλήρωση του έργου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η παράταση των τμηματικών προθεσμιών του έργου «Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη συμβολή ΠΑΘΕ και εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης» σε τακτική κατεπείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Σερρών και αρμόδιος στον τομέα των υποδομών Ιωάννης Μωυσιάδης στην εισήγησή του τόνισε ότι η παράταση είναι αναγκαία, για να μην απενταχθεί το έργο από το ΕΣΠΑ.

Το έργο του ανισόπεδου κόμβου Κ16 (Λαχαναγορά) είναι το πρώτο από μία σειρά έργων που θα κατασκευαστούν για την αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής της πόλης. Η δημοπράτηση του έγινε το 2010, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2011 με ανάδοχο εταιρεία την J&P ΑΒΑΞ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 89,5 εκατ. ευρώ αλλά με την έκπτωση μειώθηκε στα 52,6 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 62 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, αλλά υπήρξε καθυστέρηση ενός έτους στην έναρξη εργασιών, για αυτό δόθηκε παράταση στις προθεσμίες.

Πλέον η ολοκλήρωση του έργου πάει για το 2016 (και βλέπουμε). Να θυμίσουμε πως στα άλλα δύο έργα της Περιφερειακής της πόλης, στο τμήμα Εύοσμος-Κ16 περιμένουμε την δημοπράτηση στις 9 Απριλίου ενώ στο τμήμα Εύοσμος-Ευκαρπία έχουμε ανάδοχο (ΙΝΤΡΑΚΑΤ) και περιμένουμε την υπογραφή της σύμβασης.

με πληροφορίες από το makthes.gr


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης πατώντας εδώ

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές