Μπουτάρης: Το Τραμ θα αποσυμφορήσει την Θεσσαλονίκη

Μπουτάρης: Το Τραμ θα αποσυμφορήσει την Θεσσαλονίκη

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τραμ ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης που μπορεί να αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά το χαιρετισμό του, στην ημερίδα, με θέμα τα αποτελέσματα από την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου ECOTALE, που διοργάνωσε το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.


Παράλληλα, ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη διάρκεια της κατασκευής του μετρό σημειώνοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μετά από τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, η πρόταση για την κατασκευή του τραμ αφορά ένα έργο ευέλικτο το οποίο αν ξεκινήσει άμεσα και προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από το μετρό και θα βοηθήσει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Θεσσαλονίκη.

«Έχει καλλιεργηθεί ένας μύθος ότι το τραμ είναι μέσο ανταγωνιστικό με το μετρό. Δεν είναι έτσι», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τα κατά τη γνώμη του πλεονεκτήματα του τραμ, μεταξύ των οποίων είναι ότι δε χρειάζεται απαλλοτριώσεις, έχει εξαιρετικά μειωμένο κόστος ανά χιλιόμετρο (περίπου πέντε φορές χαμηλότερο σε σχέση με το μετρό) και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πολύ συντομότερο χρόνο.

«Ως Δήμος Θεσσαλονίκης, στις προτάσεις που υποβάλλουμε για το συγκοινωνιακό, βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα το τραμ και αυτό αποτελεί κατά την εκτίμηση μου μια κοινή αντίληψη που επικρατεί σε όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου.

Και τούτο διότι, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μετρό έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια, είναι εξίσου βέβαιο ότι το τραμ μέσα στο ίδιο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί, αν ξεκινήσει άμεσα και στη συνέχεια προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Αν το πιστέψουμε και ωθήσουμε την έναρξη του έργου, θα έχουμε την ικανοποίηση αφενός ως δήμος και ως Πολιτεία να το δούμε να ολοκληρώνεται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αφετέρου η πόλη και οι πολίτες να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματά του ως μέσου μετακίνησης και να το χαίρονται όπως σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου», είπε ο κ. Μπουτάρης.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές